Spoštovani kupci, obveščamo vas, da zaradi povečanega obsega naročil, bo vaše naročilo dostavljeno v roku 2-5 delovnih dni. Hvala za razumevanje!
DOMOV / Alge v bazenu? Ni razloga za skrb

Alge v bazenu? Ni razloga za skrb!

 

Ste se namenili osvežiti v bazenu pa vas je pričakalo neprijetno presenečenje? Je voda v vašem bazenu čez noč postala zelena? Ni razloga za paniko! V bazenu imate alge, kar je sicer nadležno, ampak ne nerešljivo.

 

Alge se najpogosteje pojavljajo, ko so višje temperature, ob vremenskih spremembah in ko nam nega bazenske vode malo uide izpod nadzora (neuravnana pH vrednost, slaba cirkulacija, nizka vsebnost klora ipd.).

 

Spore alg lahko v bazen prinese veter, oprema ali kopalci, zato pred uporabo bazena vedno priporočamo tuširanje. Da bi preprečili nastanek alg, morate redno meriti pH vrednost in vsebnost klora v vodi, dodate lahko algicid ter poskrbite, da je vaša črpalka dovolj zmogljiva in dovolj pogosto deluje, da prefiltrira bazensko vodo.

 

Če je za preventivo prepozno in je voda v vašem bazenu zelena pa morate čimprej ukrepati. Alge se namreč zelo hitro širijo in v primeru, da se jih ne znebite, vam lahko povzročijo kar nekaj preglavic. Same po sebi alge niso škodljive, ustvarijo pa neprijetno okolje za plavanje in so izjemen »gostitelj« za bakterije in druge škodljive mikroorganizme.

 

Primer neuravnane pH vrednosti in prenizke vsebnosti klora.

 

Prvi korak je, da preverite kemijsko stanje v vašem bazenu – izmerite pH vrednost in vsebnost klora. Optimalna vrednost pH-ja v bazenski vodi je med 7.0 in 7.6, vsebnost klora pa med 1.0 in 3.0. Merilno posodico in reagentne tabletke lahko naročite TUKAJ, rezervni set reagentnih tabletk pa TUKAJ.

 

Naslednji korak je uravnana pH vrednost. Glede na rezultat testiranja vode, morate pH zvišati/znižati na idealni parameter 7.0 - 7.6, sicer nadaljnje kloriranje ne bo učinkovalo. Če je pH vrednost previsoka, moramo uporabiti pH minus, če je prenizka – pH plus.

 

 

Ko je pH vrednost znotraj priporočljivih vrednosti, lahko izvedemo sunkovito kloriranje. Priporočamo sredstvo iz našega programa – Klor plus, ki vsebuje hitro delujočo kombinacijo klora in aktivnega kisika. Za sunkovito kloriranje dodajte približno 150 - 200 g granulata na 10 m3 vode.

 

 

Po izvedbi zgoraj opisanih korakov lahko pride do motne vode. V tem primeru priporočamo uporabo sredstva za kosmičenje PP - Flockstar 1 lit. Po daljšem filtracijskem času (cca. 48 ur) je filter potrebno izključiti, da se kosmiči nečistoč posedejo na dno bazena. Delce nečistoč lahko nato odstranite z ročnim sesalcem ali lovilno mrežico. 

 

Po potrebi postopek ponovimo in uživamo v končnem rezultatu - kristalno čisti vodi!

 

Pomoč pri nakupu
02/80-50-430
E-pošta
Brezplačna dostava nad 49 €