Spoštovani kupci, obveščamo vas, da bo zaradi povečanega obsega naročil vaše naročilo dostavljeno v roku 2-5 delovnih dni. Hvala za razumevanje!
DOMOV / Montaža (vgradnja) bazena

Vgradnja - postavitev bazena

Prosimo, da pred montažo ali vgradnjo natančno preberete priložena navodila za montažo in upoštevate varnostne napotke. S tem se boste izognili napakam pri postavljanju.

 

V kolikor ste se odločili za nakup vgradnega bazena, se v vsakem primeru obrnite na ustreznega strokovnjaka, da skupaj najdete optimalno rešitev. Upoštevajte nasvete gradbenega podjetja, ki bo prevzelo dela. Nasveti v nadaljevanju služijo le za orientacijo.

Bazenov, ki niso primerni za vgradnjo v tla - prostostoječi bazeni, ne smemo vgraditi!

 

Izbira mesta za bazen

Bazen naj bi stal na sončnem, zavetrnem mestu, kjer je možna oskrba z elektriko in vodo. Že pri postavljanju oz. vgradnji bodite pozorni na smer iz katere običajno piha veter, tako da vodo potiska direktno v skimer. Teren naj pregleda strokovnjak gradbene stroke. Preden pričnete z gradbenimi deli, se pri upravni enoti pozanimajte o morebitnih potrebnih dovoljenjih za vgradnjo bazena.

 

 

Pomembno: Prosimo, računajte na prostor za strojnico (prostor za filtrirno napravo), še pred pričetkom gradbenih del. Tudi za lestev, skimer, povratno šobo in električne instalacije (filtrirni sistem, osvetlitev bazena ) je potrebno zagotoviti dovolj prostora.

Pozor: Bazenov, ki niso namenjeni vgradnji ne vgrajujte! 

 

 

Gradbena dela

Pred pričetkom se pozanimajte kakšna je optimalna globina izkopa za vaš bazen, ali želite bazen popolnoma ali le delno vkopati.

Ko je narejen izkop in ustrezna drenaža, se naredi primerno velika, ca. 15 cm debela armirana (gradbena mreža) betonska plošča. Priporoča se beton mešan v razmerju ca 1:10 glede na zrnatost peska (B10, trdnost ca. 10 N/mm2). Upoštevajte čas sušenja betona. Priporočamo vgradnjo talnega odtoka!

 

Pri bazenih, ki potrebujejo oporne stene, se na straneh s pomočjo betonskih (votlaki) ali stiropornih zidakov naredi oporna stena, ki jo je potrebno armirati (železo fi 8 mm na razdalji ca. 40 cm). Zidake zalijete z betonom. Na spodnjem delu stene pustite utor za spodnje vodilo (2x2 cm).

Betonsko ploščo je potrebno zgladiti, bodisi strojno ali s pomočjo izravnalne mase. Dodatno  je potrebno položiti ustrezne zaščitne podlogo (filc) za zaščito bazenske folije.

 

 

 

Za izolacijo priporočamo, da kovinsko obod obložite s stiropornimi ploščami. Ko je bazen napolnjen z vodo, jeklen obod zasujte s suhim betonom B10 (debeline ca. 15 cm). Bazen je potrebno betonirati

postopoma v višini do 30 cm. Preden betonirate naslednjo plast, mora biti spodnja dovolj trda. Pazite, da beton ne potisne kovinske stene navznoter (betona se ne sme tresti ali tlačiti)!

 

 

Folija, ki je priložena k bazenu je toplotno in UV obstojna. Kljub temu pa pod ekstremnimi vremenskimi pogoji in načinu uporabe ni možno izključiti vplivov na lastnosti folije. Pri visokih temperaturah se lahko folija raztegne, nasprotno se pri nizkih skrči. Zaradi tega priporočamo, da bazen postavljate pri temperaturi od 15°C do 25°C. Folije ne pustite ležati direktno na soncu.

 

Video vgradnje montažnega ovalnega bazena

 

 

 

Pomoč pri nakupu
02/80-50-430
E-pošta
Brezplačna dostava nad 49 €