DOMOV / Napotki za pravilen izbor bazena

Napotki za pravilen izbor bazena

Nakup bazena je investicija v srečo, je dolgoročni projekt, za katerega si je smiselno vzeti čas in ga izpeljati v skladu s svojimi željami, pričakovanji in proračunom. Na trgu je velika ponudba bazenov različnih oblik, globin, načinov montaže, vrednosti… kako v tej množici izbrati pravega? V tej objavi vas bomo vodili skozi pomembne korake pri odločanju za nakup.

 

Način montaže/vgradnje

Ločimo 3 vrste bazenov – vgradne, montažno vgradne in prostostoječe.

Vgradni bazen, Easypool za samograditelje, pomeni trajni poseg v vaš vrt in okolico, zato je njegovo gradnjo/vgradnjo smiselno zelo skrbno načrtovati. Z vidika investicije je bazen grajen iz stiropornih zidakov najdražji, kar upravičuje njegova trajnost, vizualna podoba, potencialna velikost ipd.. V naši ponudbu lahko izbirate med 4 različnimi, pravokotnimi Easypool bazeni, ki jih lahko vgradite sami in si s tem bistveno znižate višino investicije. Komplet vključuje vse potrebno za postavitev popolnoma funkcionalnega bazena. Priložena so tudi podrobna navodila za postavitev bazena.

 


Montažno vgradni bazeni – so na voljo v ovalni in okrogli obliki. Skrbno izbrani visokokakovostni materiali zagotavljajo izjemno obstojnost in dolgo življenjsko dobo. Izbirate lahko med višino 120 ali 150 cm. Vsi okrogli vgradni bazeni iz naše ponudbe so primerni za delno, popolno vgradnjo ali prostostoječo montažo. Ovalni bazeni pa so primerni za  izključno popolno vgradnjo. Tudi montažno vgradni bazeni predstavljajo trajni poseg v okolico.

 

 

Prostostoječi bazen – je najugodnejša različica, saj ne zahteva vgradnih in gradbenih del in je priprava terena veliko lažja. Praviloma so tudi manjši od vgradnih, kar pa ni nujno. Še ena prednost prostostoječih bazenov je njihova hitra in preprosta montaža. So prav tako odlična izbira za entuziaste, ki ne želijo trajnega poseganja v svoj vrt, čeprav ob pravilni pripravi terena, nam lahko prostostoječ bazen služi vsaj 10 sezon, kar posledično tudi spremeni izgled okolice na dolgi rok.

 

 

Velikost bazena

Velikost bazena je prav tako pomemben dejavnik, ki vpliva na predviden proračun naše investicije. Velikost bazena je smiselno določati glede na vaše namene njegove uporabe. Če je prvotni namen bazena rekreacija in redno plavanje, si je smiselno omisliti daljši bazen, ki pa ni nujno tudi širok. V primeru, da si želimo bazen za osvežitev v vročih poletnih dneh ali atrakcijo za otroke, je lahko tudi najmanjši prostostoječ bazen dovolj.  Če vemo, da bomo bazen redno uporabljali, igrali vodne športe, se zabavali ipd. je velikost bazena prav tako zelo pomembna.

Zagotovo je še bolj kot naše potencialne želje, pomemben prostor, s katerim razpolagamo.

 

 

Oblika bazena

Preden se odločite za obliko bazena, si je smiselno odgovoriti na nekaj vprašanj, kajti z obliko ni pogojen samo videz, ampak tudi namembnost, strošek, funkcionalnost, kompatibilnost z okolico in končna izkušnja. Najpogostejše uporabljene oblike so: pravokotna, ovalna in okrogla.

  • Kakšne velikosti bazen ste si zamislili? Koliko prostora imate na razpolago? Kje na vrtu bo bazen pozicioniran?
  • Ali načrtujete v bližini bazena kakšno teraso ali oblogo in koliko le-te?
  • Kakšni so vaši načrti glede preostale okolice? Želite ohraniti čim več prvotnega videza okoliša ali boste vaš vrt naknadno prilagajali/spreminjali?
  • Planirate še kakšen dodatni prostor za piknik ali odprto kuhinjo? V kakšni oddaljenosti od bazena?
  • Kdo bo glavni uporabnik bazena: odrasli, otroci? Kakšna je starost uporabnikov, je morda med uporabniki oseba s posebnimi potrebami?
  • Kakšne globine bazen si želite?
  • Kakšen stil bazena si želite: modernega, tradicionalnega, rustikalnega ipd.?
  • Kakšno dodatno opremo si želite?
  • Načrtujete uporabo bazenskega pokrivala? Če je odgovor DA, kakšnega?
  • Kakšen je vaš proračun (ene oblike so namreč bolj ugodne od drugih).

Vsako odgovorjeno vprašanje, oblikovana ideja bo v veliko pomoč svetovalcu. Odgovori vam bodo v pomoč prav tako pri izbiri dodatne opeme. Spodnja slika prikazuje izjemno dobro izkoriščeno okolico za umestitev bazena. 

 

 

Če ste še vedno negotovi glede odločitve, vam bomo z veseljem pomagali v našem prodajno-svetovalnem salonu, kjer vam svetujejo izkušeni strokovnjaki na svojem področju. Nakup bazena ne sme biti prenagljena odločitev, temveč premišljena in skrbno načrtovana, kajti šele takrat boste zares zadovoljni s končno podobo in izkušnjo.

 

Pomoč pri nakupu
02/80-50-430
E-pošta
Brezplačna dostava nad 49 €