Korak 2: Dezinfekcija

Pri temperaturi vode nad 20° C se klice in bakterije množijo v večji meri. Da to preprečimo, uporabljamo oksidacijska sredstva v obliki stabiliziranih klorovih proizvodov ali na osnovi aktivnega kisika
Idealna vsebnost klora: 1,0–3,0 mg/l in aktivnega kisika: 5,0-8,0 mg/l.

 

Pred uporabo dezinfekcijskih sredstev izmerite in uravnajte pH vrednost. Klor granulat se uporablja predvsem pri prvem polnjenju bazena in pri rednem sunkovitem kloriranju. Počasitopne klorove tablete pa se uporabljajo pri dolgoročni dezinfekciji. Aktivni kisik je brezklorna dezinfekcija, katere glavna prednost je predvsem, da nima značilnega vonja po kloru.

 

Za merjenje uporabljajte merilec za klor ali za aktivni kisik.

 

Artikel št.: 1323
PP - Klor granulat hitro topen; pak.: 1 kg; 3 kg; 5 kg
Sredstvo z več kot 50 % aktivnega klora, ki ga uporabljamo za prvo, sunkovito in hitro kloriranje. Primeren je za vse trdote vode, je pH nevtralen, stabiliziran in hitro topen.
Artikel št.: 1336
PP - Male klorove tablete 1 kg - hitro topne
Male klorove tablete (20 g/kos) uporabljamo za prvo, hitro in sunkovito kloriranje. Vsebujejo več kot 50 % aktivnega klora. So hitro topne in primerne za vse trdote vode. Stabilizirane so proti hitri razgradnji klora.
Artikel št.: 1339
PP - Male klorove tablete 1 kg - počasitopne
Male klorove tablete so sredstvo za dezinfekcijo bazenske vode. Primerne za vse trdote vode, pH-nevtralne, z več kot 80% aktivnega klora. Stabilizirane so proti hitri razgradnji klora. Uporabljamo jih za dolgoročno dezinfekcijo.
Artikel št.: 1311
PP - Velike klorove tablete; pak.: 1 kg; 3 kg; 5 kg
Uporabljajo se za dolgoročno dezinfekcijo bazenske vode. Primerne so za vse trdote vode. So zelo počasi topne in pH-nevtralne. Vsebujejo več kot 80% aktivnega klora. So stabilizirane proti hitri razgradnji klora.
Artikel št.: 1357
PP - Multitab 1kg/20g
Multitab so zelo počasi topne 20 g tablete, z več kot 80 % aktivnega klora. Uporabljamo jih za dezinfekcijo in zatiranje alg in za bistrenje vode. Tablete so stabilizirane proti hitri razgradnji klora.
Artikel št.: 1319
PP - Multitab; pak.: 1 kg; 3 kg; 5 kg
Zelo počasi topne 200 g tablete, z več kot 80 % aktivnega klora. Uporabljamo jih za dezinfekcijo, zatiranje alg in za bistrenje vode. Tablete so stabilizirane proti hitri razgradnji klora.
Artikel št.: 1363
PP - Klor plus 1kg
Zelo učinkovito sredstvo za sunkovito kloriranje bazenske vode. Hitro delujoča kombinacija klora in aktivnega kisika. Granulat se topi hitro in je brez ostankov. Hitra razgradnja klora zaradi zelo hitre oksidacije. Izdelek je na voljo tudi v 3 kg pakiranju.
Artikel št.: 1359
PP - Velike kombinirane klorove tablete 1kg
Sunkovito kloriranje in dolgoročna dezinfekcija v enem izdelku! I plast: hitrotopna za sunkovito kloriranje z dodanim sredstvom za bistrenje. II plast: počasitopna za dolgoročno dezinfekcijo primerno za peščene in kartušne filtre. Skupna teža tablete je 250 g.
Artikel št.: 1341
PP - Aktivni kisik granulat 1 kg
Aktivni kisik granulat se uporablja za brezklorno dezinfekcijo bazenske vode. Deluje skupaj z aktivatorjem za aktivni kisik. V kombinaciji z aktivatorjem zagotavlja kristalno čisto vodo.
Artikel št.: 1343
PP - Aktivator za aktivni kisik 1 lit
Aktivator za aktivni kisik uporabljamo za brezklorno dezinfekcijo bazenske vode. V kombinaciji z Aktivnim kisik granulatom nudi zaščito proti algam in bakterijam.
Artikel št.: 1355
PP - Clear and Fun
Clear and Fun uporabimo pri težavah z vodo (motnost, alge,...). Sredstvo je sestavljeno iz aktivnega kisika in klora. Primerno za bazene volumna od 3.000 do 20.000 lit vode. Pred uporabo se prepričajte, da je pH vrednost bazenske vode med 7,0 in 7,4. Vsebina 5x35g.

Dezinfekcija bazenske vode

Biocide uporabljajte varno. Pred uporabo vedno preberite oznako in informacije o proizvodu.