Korak 5: Čiščenje in pribor

Za dolgo in brezskrbno kopalno sezono poskrbijo čistilna sredstva in oprema blagovne znamke Planet Pool.

Osnovni sredstvi za čiščenje bazena sta Čistilo za bazen, ki odstranjuje organske nečistoče in se uporablja predvsem na bazenskem robu ter Grundreiniger, ki je uspešen v boju proti vodnemu kamnu. 

Med pribor, ki je potreben za čiščenje in vzdrževanje čistoče bazena, uvrščamo še: mrežico za pobiranje listja iz vode, ščetko za čiščenje in sesalec. Priporočamo uporabo zaščitnega pokrivala, ki preprečuje vnos nečistoč v bazen.

 

Artikel št.: 1317
PP - Čistilo za bazene 1 lit
Čistilo za bazen je alkalno čistilo, ki ga uporabljamo za čiščenje organske umazanije in za čiščenje bazenskega roba. Topi olje, maščobe, saje in kozmetiko. Za keramiko, bazensko folijo in plastiko.
Artikel št.: 1318
PP - Grundreiniger 1 lit
Močno kislo čistilo za odstranjevanje oblog vodnega kamna, odstranjuje trdovratne zasušene alge in rjave madeže, ki so nastali zaradi prisotnosti mineralov v vodi (anorganske nečistoče). Ne najeda plastike.
Artikel št.: 5506
Mrežica lovilna s 3-delno ALU cevjo
Komplet lovilne mrežice, ki je primerna za površinsko čiščenje in teleskopske palice dolžine 1,2 m.
Artikel št.: 5149
Ščetka za teleskopsko palico AR 107
Ščetka, ki se uporablja za čiščenje bazenskih površin, ima nastavek za teleskopsko palico standardnih dimenzij. Širina ščetke je 25 cm.
Artikel št.: 5133
Gobica za čiščenje roba, wm
Gobica za čiščenje bazenske folije in ostalih bazenskih površin. Uporablja se tudi pri spomladanskem čiščenju bazena (priprava na sezono).
Artikel št.: 5969
Gobica za čiščenje roba Magic Clean 5kos
Magic Clean omogoča odstranitev trdovratne umazanije z bazenske folije brez čistilnih sredstev. V paketu je 5 gobic.
Artikel št.: 5968
Flower power disc
Disk se namesti v skimer ali prosto plava na gladini vode. Odlično vpija ostanke krem za sončenje in druge oljnate snovi, ki plavajo na vodni površini.

Čiščenje bazenskega roba