DOMOV / Očistimo filter

ČIŠČENJE FILTRA

S filtriranjem bazenske vode si lahko med kopalno sezono zagotovimo kristalno čisto vodo, ki bo kopanju povečala užitek in svežino. Da preprečimo umazano ali motno vodo v bazenu je čiščenje bazenskega filtra ključnega pomena. Z naslednjimi koraki vam bomo čiščenje filtra predstavili na enostaven način.

 

KAKO SE FILTRIRNI MEDIJ ZAMENJA?

  1. Iz filtra izpustimo vodo (odstranimo čep na dnu filtra).

  2. Iz filtra stresemo filtrirni medij.

  3. Zvezdo razstavimo, jo damo ven in iz notranje strani umijemo posodo.

  4. Zvezdo vstavimo nazaj, jo zaščitimo z lončkom, da sveže nasut filtrirni medij ne bo padel vanjo.

  5. Nasujemo pesek. Če je dvo-granulat vedno najprej nasujemo na dno grobi pesek, fini pesek pa nato na vrh.

  6. Cevi priklopimo nazaj na filter in ga ponovno napolnimo z vodo.

 

PRAVILNI POSTOPEK PRANJA PESKA

V bazenskem filtru se nahaja pesek, ki vodo sproti čisti. Ker pa se posledično na filtrirnem mediju nabira umazanija, je treba tudi notranjost filtra sproti čistiti. Priporočamo, da pesek izpirate enkrat na teden.

Pranje peska se izvede v naslednjih korakih:

1. Izklopimo črpalko (ko ročko prestavljamo mora biti črpalka izklopljena, med pranjem in izpiranjem filtra jo prižgemo).

2. Prižgemo črpalko. Ročko prestavimo na "pranje filtra".

3. Ko je pesek opran (2-3 min) prestavimo ročko na "izpiranje" (30-45 sek).

3. Ko končamo z izpiranjem prestavimo ročko nazaj na "filtriranje".

 

RAZLIKA MED FILTRIRNIMI MEDIJI

Obstajajo tri vrste filtrirnih medijev. To so navadni pesek, stekleni pesek in Vitrosphere kroglice, ki pa so narejene z uporabo nano tehnologije.

 

NAVADNI FILTRIRNI PESEK

Filtrirni pesek je najpogostejša izbira za filtriranje vode. Pesek je neravne oblike. Zaradi oblike delcev peska lahko pride do nabiranja nečistoč. Med filtriranjem se voda dlje časa zadržuje v prostoru filtra. Pesek je dobro menjati na 2 do 3 leta.

                                                     

 

FILTRIRNO STEKLO

Filtrirno steklo ima gladko površino. Zaradi strukture površine zrnc je filtrirno steklo zelo enostavno izpirati, prav tako je obstojno proti drobljenju. Menjati ga je priporočljivo na 4 do 5 let.

                                                  

 

VITROSPHERE

Kroglice imajo gladko površino. Zagotovljena je mala poraba vode. Zaradi gladkih delcev ne prihaja do usedlin ali zamaševanja filtra. Med filtriranjem je na vseh delih filtra enak pretok, porabljen je minimalni čas zadrževanja vode v filtru. Zaradi trajnosti ni potrebe po menjavi kroglic.

                

 

Z rednim čiščenjem bazenskega filtra boste ohranili svoj bazen v najboljšem stanju, kar bo pripomoglo k dolgotrajni uporabi in uživanju v sveži vodi. Vaš bazen bo tako vedno pripravljen na dogodivščine v čisti vodi.

Pomoč pri nakupu
02/80-50-430
E-pošta
Brezplačna dostava nad 49 €