Spomladansko čiščenje bazena - priprava bazena na sezono

Prvi topli sončni žarki nas opozarjajo na bližajočo se pomlad. Zimski zaspanci se prebujajo iz globokih sanj in tudi za vaš bazen je čas, da zasije v vsem svojem sijaju.

 

 

Najpomembnejši koraki spomladanske priprave bazena so:
 

  1. Z lovilno in talno mrežico odstranite grobe nečistoče, da se ne bo zamašil odtok bazena.
  2. Sedaj bazen popolnoma izpraznite, da boste lahko odstranili tudi obloge vodnega kamna in trdovratne nečistoče. Bazen je potrebno izprazniti, ker so čistila le tako učinkovita in nam s tem zagotavljajo osnovo za popolno nego vode.  Pozor: to ne velja za vgradne bazene. Zagotovljena mora biti stabilnost.

  3. Čiščenje bazenskih sten in tal. Priporočamo Planet Pool Grundreiniger: to je čistilo proti oblogam vodnega kamna. Ne najeda plastike, vendar naj ne pride v stik z materiali občutljivimi na kisline, kot so marmor in bazenske armature. Grundreiniger nanesite glede na nečistočo razredčen z vodo v razmerju 1:3 do 1:10 in dobro zdrgnite površino. Pustite delovati 5 - 10 minut, še enkrat zdrgnite in temeljito sperite. Pozor: uporabljajte gobo za folije ali mehko ščetko za folijo. Nanešeno čistilo se na površini ne sme posušiti.

  4. Čiščenje bazenskega roba. Saje in maščobe, ki so se nabrale na bazenskem robu enostavno očistite s Planet Pool Čistilom za bazen. To čistilo odlično odstranjuje saje, maščobe in ostanke kozmetike. S čistim ali razredčenim čistilom za bazen namočite gobo. Predhodno zmočen bazenski rob zdrgnite z namočeno gobo, pustite čistilo nekaj časa delovati in nato takoj sperite s čisto vodo. Pri trdovratnih madežih enostavno ponovite postopek.

  5. Da se vaš bazen ob polnjenju ne bo spremenil v penečo kopel, ga je potrebno po čiščenju temeljito sprati. Pomembno je tudi, da za čiščenje bazena uporabljate le za to namenjena čistila in ne čistil za gospodinjstvo, ker lahko pride do zmanjšanja učinkovitosti sredstev za pripravo vode. Nekatere sestavine gospodinjskih čistil niso združljive s sredstvi za pripravo vode.

 

Artikel št.: 5506
Zaloga: DA
Mrežica lovilna s 3-delno ALU cevjo
Komplet lovilne mrežice, ki je primerna za površinsko čiščenje in teleskopske palice dolžine 1,2 m.
Artikel št.: 5129
Zaloga: DA
Mrežica za teleskopsko palico-lovilna, wm
Lovilna mrežica, ki se namesti na teleskopsko palico. Zanjo je značilna ojačana in robustna izvedba, kar omogoča lahko rokovanje.
Artikel št.: 5128
Zaloga: DA
Mrežica za teleskopsko palico-talna, wm
Talna mrežica, ki se namesti na teleskopsko palico. Poglobljena izvedba, ki omogoča odstranjevanje umazanije s tal bazena.
Artikel št.: 5133
Zaloga: DA
Gobica za čiščenje roba, wm
Gobica za čiščenje bazenske folije in ostalih bazenskih površin. Uporablja se tudi pri spomladanskem čiščenju bazena (priprava na sezono).
Artikel št.: 5171
Zaloga: DA
Teleskopska palica-3 delna 1,8 - 3,6 m
3 delna aluminijasta teleskopska palica, ki ima razpon od 1,8 do 3,6 m.
Artikel št.: 5149
Zaloga: DA
Ščetka za teleskopsko palico AR 107
Ščetka, ki se uporablja za čiščenje bazenskih površin, ima nastavek za teleskopsko palico standardnih dimenzij. Širina ščetke je 25 cm.
Artikel št.: 1318
Zaloga: DA
PP - Grundreiniger 1 lit
Močno kislo čistilo za odstranjevanje oblog vodnega kamna, odstranjuje trdovratne zasušene alge in rjave madeže, ki so nastali zaradi prisotnosti mineralov v vodi (anorganske nečistoče). Ne najeda plastike.
Artikel št.: 1317
Zaloga: DA
PP - Čistilo za bazene 1 lit
Čistilo za bazen je alkalno čistilo, ki ga uporabljamo za čiščenje organske umazanije in za čiščenje bazenskega roba. Topi olje, maščobe, saje in kozmetiko. Za keramiko, bazensko folijo in plastiko.

 

 Oglejte si video, ki prikazuje čiščenje bazenskega roba.  

 

Priporočila za polnjenje bazena

 

Preverite filtrirno napravo in po potrebi zamenjajte filtrirni pesek. Najprej uravnajte pH vrednost vode. Nato sledi osnovna dezinfekcija oz. sunkovito kloriranje.

Pozor: Za polnjenje bazena uporabite izključno samo vodo iz javnega vodovodnega omrežja. Ne uporabljajte vode iz studencev ali podtalnice. Takšna voda praviloma vsebuje večjo koncentracijo kovinskih ionov in lahko se zgodi, da se bo ob dodajanju sredstev za nego sprožila reakcija in voda se bo obarvala rjavo ali zeleno.