Spoštovani kupci, obveščamo vas, da zaradi povečanega obsega naročil, bo vaše naročilo dostavljeno v roku 2-5 delovnih dni. Hvala za razumevanje!
DOMOV / Učinkovito ogrevanje vode v bazenu

Učinkovito ogrevanje vode v bazenu

Toplotne črpalke

Vaša kopalna sezona lahko neodvisno od vremena traja dlje! Dva najbolj priljubljena načina sta toplotna črpalka in solarna pokrivala, ki v kombinaciji, sinergijsko in učinkovito, ogrevata in vzdržujeta toploto vode v bazenu. 

 

Toplotne črpalke so idealne za hitro, energetsko učinkovito in okolju prijazno ogrevanje bazenske vode, ki vam lahko podaljša kopalno sezono tudi za 2 do 3 mesece na leto. 

 

V nasprotju s tradicionalnimi načini ogrevanja bazenske vode nudi bazenska toplotna črpalka Aqualux Vesuvio visok prihranek energije, do katerega prihaja zaradi učinkovitega črpanja toplote iz zraka. Za vsak vložen kW električne energije dobimo do 6 kW grelne moči (odvisno od zunanje temperature zraka). Toplotna črpalka Summer Fun pa poskrbi za toplo vodo tudi v manjših bazenih.

 

Princip pridobivanja toplote s toplotno črpalko je prenos toplotne energije iz zraka do ohlajene hladilne tekočine v toplotni črpalki. S pritiskanjem hladilne tekočine v vrtljiv oziroma vijačni kompresor se proizvaja toplota, ki jo uporabimo za segrevanje vode v bazenu. Ob izkoriščanju kombinacije kakovosti kompresorja in nizke hitrosti ventilatorja dosega naprava zelo tiho delovanje.

 

 

 

 

Solarna pokrivala

 

Za razliko od klasičnih, solarna pokrivala učinkovito akumulirajo in zadržujejo toploto. Pokrivalo prepušča UV svetlobo in tako segreva vodo v bazenu. Navzdol obrnjene zračne blazinice izolirajo površino vode in zagotavljajo, da se ohranja dosežena temperatura vode v vašem bazenu. Solarna pokrivala plavajo na vodi, zato so nekaj centimetrov krajša od mer bazena. Dodatna prednost je, da tudi solarna pokrivala delno ščitijo bazen pred umazanijo. 

 

 

 

V ponudbi imamo tipska solarna pokrivala za bazene:

 

 

Pomoč pri nakupu
02/80-50-430
E-pošta
Brezplačna dostava nad 49 €